Teritorinis bendradarbiavimo projektas „Kulinarinio paveldo panaudojimas plėtojant kaimo turizmo verslą“
Pagrindinis projekto tikslas – skatinanti bendruomenių, kaimo turizmo sodybų savininkų, smulkaus verslo atstovų bendradarbiavimą, kuriant konkurencingas paslaugas bei sudarant prielaidas didesniam vietos gyventojų užimtumui.
Projekto įgyvendinimo metu buvo sukurti du pagrindiniai rezultatai:
Projektu metu būtų siekiama praplėsti ir pagerinti teikiamas vietos gamintojų paslaugas. Vietos gamintojai projekto metu pakeltų savo kvalifikaciją Kulinarinio paveldo srityje, taip pat būtų sukurtos 2 bazės/ekspozicinė virtuvės (viena Vilniaus rajone, viena Tauragės rajone) su visa reikalinga virtuvės įranga, kuriuose būtų organizuojami edukaciniai renginiai ir vietos gamintojai galėtų pristatyti savo produkciją ir jos gamybos procesą platesnei auditorijai. Šio bendradarbiavimo pagrindu būtų sukurtas bendradarbiavimo tinklas tarp maršruto dalyvių, kurie galėtų teikti kompleksines paslaugas visuomenei. VEIKLOS
– aptariama kaip bus koordinuojama veikla tarp VVG ir bendruomenių bei kitų paslaugų teikėjų; aptariamas bendradarbiavimas tarp kuriamo maršruto dalyvių; aptariamas naujų paslaugų pateikimas ir pan. (Savęs pozicionavimo, marketingo mokymai, Komercinis pasiūlymas pridedamas – kulinarinių patiekalų receptai ir gamyba, pateikimas, patiekalų gamybos pasiskirstymas tarp „maršruto dalyviui“ (Kulinariniai mokymai, Komercinis pasiūlymas pridedamas)
Vilniaus rajono VVG išnuomojo patalpas šiai veiklai iš Vilniaus krašto etnografinio muziejaus. Šios patalpos labai tinkamos šiai veiklai: jos erdvios, yra visi patogumai, šildymas krosnimis, erdvi virtuvė su pečiumi, šalia yra įdomūs turistinio maršruto objektai: Liubavos dvaro malūnas, kur demonstruojama miltų gamyba, Pikeliškių dvaras, kur organizuojamos rajoninės šventės, levandų ūkis. Šiose patalpose muziejus planuoja organizuoti molio keramikos, medžio apdirbimo, audimo, verbų pynimo edukacinius renginius. Vilniaus r. VVG planuoja organizuoti šiose patalpose edukacinius renginius kulinarinio paveldo tema. Patalpose yra veikiančios krosnys, tai leistų autentiškai pagaminti kulinarinius gaminius iš miltų: pavyzdžiui kepti duoną, totorišką šimtalapį, Vilniaus regionui būdingus meduolius ir pan. Patalpose šia veikla užsiimtų vietos gamintojai, kurie šiuo metu tai daro tik pardavimui „namų sąlygomis“, nes neturi tam tinkamų patalpų, veikia pavieniui. Tauragės rajono VVG kartu su Kęsčių bendruomene įrengs ekspozicinę virtuvę, kur bus organizuojami edukaciniai renginiai, susiję su kulinariniu paveldu, panaudojant vietos gyventojų išaugintus produktus. Kęsčių bendruomenė šiai veiklai turi tinkamas patalpas. (Įrengiamos 2 ekspozicinės virtuvės: Vilniaus ir Tauragės rajonuose. Komercinis pasiūlymas pridedamas.)
|
2014-10-06 Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos krypties „Leader metodo įgyvendinimas“ priemonės „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“ paramos teritorinio bendradarbiavimo projektui, pateiktam 2013 metais, įgyvendinti sutartis Nr. 4TT-KV-13-3-009435 |